מה זה E-E-A-T ואיך תשפרו אותו בתשעה צעדים?

EEAT - או נסיון, מומחיות, סמכותיות ואמינות - הוא רכיב שגורם לגולשים, לגוגל ול-AI לסמוך עליך ולדרג את האתר שלך גבוה. כך תפגינו ותשפרו אותם:
תוכן עניינים

כדי להמיר גולשים ולהפוך אותם ללידים ולקוחות משלמים – צריך לשכנע אותם שאתם אמינים. זה נכון לאנשים בשר ודם, נכון לגוגל ונכון גם למנועי AI (כל הכיף הזה של AIO או GEO).

ב-2015 גוגל יצרה Framework ("מסגרת עבודה" נראה לי תרגום טוב פה) בשם EAT (עם E אחת), כדי לאמוד את האיכות ואת האמינות של תוכן באינטרנט. ל-E הנוספת נגיע עוד מעט.

אם יש לכם אתר (וסביר שיש לכם, כי אתם פה) – מעקב אחרי בסט פרקטיסז של EEAT ישדרג לכם את המיקומים בגוגל בכלי AI, ואת ההמרות.

מה זה EEAT

EEAT הם ראשי תיבות:
Experience – נסיון
Expertise – מומחיות
Authoritativeness – סמכותיות
Trustworthiness – אמינות

אלו ארבעה עקרונות לפיהם מנועי חיפוש והקורא האנושי אמורים להבין מי אתם ולמה להם לסמוך עליכם. זה לא בדיוק קריטריון דירוג, אבל זה סיגנל טוב לזה שאתם איכותיים ואמינים ואפשר לסמוך עליכם. לכן התמקדות ב-EEAT ושיפרים של זה באתר – יכולים להקפיץ לכם דירוגים והופעות.

בואו נתחיל לפרק מה זה כל דבר:

Experience – נסיון

"אבל ליאור, אמרת שבהתחלה זה היה EAT, מאיפה באה עוד E עכשיו?". נכון. ה-E הנוספת באה ב-2022 כשתוכן AI התחיל לשטוף את גוגל. כשבגוגל הבינו שהסוסים ברחו מהאורווה, הם אמרו "סבבה, אין לנו דרך לאסור על תוכן שנכתב עם AI כי גם ככה כולם עושים את זה עכשיו, אבל רק בחיאת תנו איזה ערך מוסף אנושי". ל-AI הרי לא יכולות להיות חוויות אישיות ולא יכול להיות לו נסיון אישי, וזה המקום שמותר האדם על המכונה.

כל הכנסת נסיון יד ראשונה – מבורכת, ובלבד שהיא משרתת את התוכן. זה עדיף על פני טקסט גנרי שיכול היה להתאים לכל אתר בלי טאצ' אישי.

אנשי מקצוע? תכניסו אנקדוטות, תיאורי מקרה של לקוחות שלכם.
מציינים מוצר? דברו על נסיון יד ראשונה אם יש לכם.

Expertise – מומחיות

כדאי שהתוכן באתר שלכם יהיה כתוב על ידי (1) אדם (2) שיודע על מה הוא מדבר (3) ובעדיפות עם פז"ם.
באתר הזה המאמרים שלי נכתבים על ידי, למטה בתחתית יש קופסת מחברת עם כמה מילים עליי ועם סכמת author ששולחת לעוד מקומות שקשורים אלי כדי שגוגל ידע שכל ה"ליאור שפירא" האלה – הן אני.

יש לא מעט "ליאור שפירא" בגוגל, אחד מהם (העו"ד) עם "מותג" יותר חזק משלי. זאת גם דרך להגיד "אני ליאור שעושה SEO, אני לא ליאור שהיא עו"ד וחברת מועצה בת"א".

וזה בסדר שמומחיות נבנית לאורך זמן.

אם אתם עובדים עם כותבי תוכן – זה גם בסדר, ובלבד שבסוף מי שחתום על המאמר הוא מספיק מומחה.

Authoritativeness – סמכותיות

לאתר שלכם יש מוניטין ולכם יש מוניטין. כדי לחזק את המותג אפשר לבנות פרופילי סושיאל טובים (בכלל SEO וסושיאל יכולים להיות חברים טובים), והרבה קישורים חיצוניים איכותיים לאתר.

מה זה קישורים "איכותיים"?
קישורים מאתרים כמה שיותר "אמיתיים" ולא חוות קישורים פח זבל, ואו שהם אתרים ממש חזקים – או שהם אתרים בנישה שלך.

Trustworthiness – אמינות

זה יותר כללי על האתר, אבל שהאתר שלכם הוא לא חרטא.
התוכן בו נכון עובדתית; הוא נגיש ומאובטח עם SSL; יש לכם פרטי קשר שיהיה ברור שאתם אמיתיים.

מה זה EEAT

איך ליישם EEAT באתר

1. ספרו לעולם מי הכותבים שלכם

אם אתם הכותבים – ספרו לעולם מי אתם. אמינות מתחילה בכותבים. זה אומר לכלול "תיבת מחבר" בתחתית פוסטים, ואת השם שלהם בראש הפוסט. כן, גם אם כל הפוסטים נכתבים על ידכם. תניחו שהפוסט שאתם כותבים כרגע הוא הדבר הראשון שמישהו קורא באתר שלכם ושאין לו מושג מי אתם.

תיבת מחבר צריכה לכלול

  • תמונה של הכותב.
  • ביוגרפיה שמפרטת רקע וכישורים (מי אתם ולמה אתם קשורים לנושא).
  • קישורים לסושיאל או לאתר מקצועי.

2. תוכיחו שאתם מנוסים

תדגימו את הידע יד-ראשונה על ידי שיתוף דוגמאות, קייס סטאדיז ואנקדוטות. המלצות או סיפורי הצלחה של לקוחות; נתונים מוצקים, תרשימים או סטטיסטיקות כדי לתמוך בטענות שלכם; שתפו תובנות מיישומים אמיתיים של האסטרטגיות שלכם; תשתמשו במקורות עדכניים ועם מוניטין כדי לגבות את הטענות שלכם.

3. תשיגו קישורים סמכותיים

קישורים הם קריטיים לשמירה על סמכותיות ועל דירוג האתר שלכם. זה לא משחק של כמות אלא של איכות. קישורים מאתרים מהימנים בתעשייה שלכם הופכים את האתר שלכם לאמין יותר בגוגל.

הדרך הפשוטה היא לקנות קישורים. דרך נוספת ואיכותית יותר (אבל שלוקחת יותר זמן) היא נטוורקינג. יצירת קשרים עם משפיענים ומובילי דעה שתארגן לכם פוסטים וקישורים אורחים. .

יש כלים – כמו ahrefs וסימילרווב שיראו לכם מאיפה מגיעים הקישורים שלכם, ושל המתחרים שלכם. זאת הדגמנות ללכת להם על הראש או לדעת מי נותן קישורים טובים בתחומים שלכם.

4. תוציאו קישורים לאתרים סמכותיים

אל תהיו בונקנר. תוציאו קישורים כדי לחזק את אמינות התוכן שלכם. הקלאסי הוא שאם ציטטתם נתון – תפנו לעמוד המקורי. נתתם הפניה לציטוט של מישהו? תפנו למקור שבו הוא אמר את זה.

מומחה אמיתי יודע להפנות למקורות שלו, וזה אקסטרה חשוב בעידן ה-AI, שמחרטט על ימין ועל שמאל.

איך לדעת אם האתר הזה הוא סמכותי?
בעיקר תשתמשו במבחן הקומון-סנס שלכם. זה אתר של גוף אמיתי ורציני/איש מקצוע מוכר ומכובד, או שזה עמוד אינטרנט קיקיוני?
שמעתם על המקור שאתם מפנים אליו לפני כן? הוא מוכר בתחומו?

5. קשרו בין מאמרים שלכם

הנקודה השלישית בטרילוגיית הקישורים – אחרי להשיג קישורים נכנסים ולהוציא קישורים יוצאים – היא לדאוג לקישורים פנימיים.
כשאתם מקשרים בין מאמרים באתר אתם יוצרים רשת של מאמרים שמתקשרים אחד לשני. ככל שהרשת רחבה יותר (והמאמרים קשורים אחד לשני, כמובן) והכיסוי שלכם את הנושא רחב יותר – זאת דרך להגיד שאתם מבינים, אמינים, סמכותיים וכו'.

ואם אין לכם מספיק מאמרים – זה הזמן לאסטרטגיית תוכן שתכלול גם יצירת מאמרים שתומכים אחד בשני כדי להפוך את האתר שלכם לגוף ידע מקיף בתחום העיסוק שלכם. יצירה כזאת תכלול הוספת פוסטים בנושאים שקשורים לעיסוק שלכם, בתוספת מחקר מילים כדי לראות שאתם בוחרים את הניסוחים האופטימיליים וגם הולכים על מספיק ביטויים משניים.

ככה אתם מרוויחים גם סמכותיות ומומחיות; וגם עלייה בטראפיק בעקבות תוספת תכנים; וגם דירוגים גבוהים יותר בעקבות קישורים פנימיים.

ובאותו הקשר – צרו מפת אתר ותגישו אותה לגוגל סרצ' קונסול.

6. צרו תוכן שאשכרה מועיל

אתם חייבים תוכן לאתר. וכשאתם כותבים תוכן לאתר – בפוסטים ובעמודים כאחד – תוודאו שאתם עונים תשובה ישירה ופשוטה על שאלה של הקהל שלכם. לתשובה טובה ופתרון ברור יש יתרונות מעבר ל-EEAT.

תבצעו מחקר מילות מפתח לצד הכרות שלכם עם השאלות שאולות מהשטח – כדי להבין מה הנושאים והשאלות שמעסיקים את הקהל שאליו אתם רוצים להגיע. ואז צרו תוכן שנותן את התשובות האלו בבירור.

יתרון שיש לזה מעבר ל-EEAT הוא החזרת גולשים לאתר. כשנושא מעסיק מישהו, סביר שאותם אתרים יעלו שוב ושוב בסוגיות. אם למשל אתם מתעניינים בקידום אתר – אתם תשאלו את גוגל לא מעט שאלות בתחום והשאלות האלו יפנו ללא מעט מאמרים. בתוצאות הראשונות יקפצו לכם פחות-או-יותר אותם אתרים. בשלב מסוים אתם תיכנסו לא בהכרח למי שמופיע בתוצאה הראשונה, אלא כבר יהיו לכם דעות על האתרים ותדעו להגיד את התשובות של מי אתם אוהבים.

כמה טיפים לתוכן טוב:

  • התוכן צריך להיות ברור ומסודר. עם מבנה מאורגן וכותרות משנה.
  • הוא צריך להיות מעשי. שיהיה מאוד ברור על מה אתם מדברים ומה הפתרון שאתם מציעים לשאלה.

7. עדכנו תוכן

עדכנו ורעננו את התוכן מדי פעם. זה מאותת שהאתר שלכם עדכני, רלוונטי ובעל ערך.

  • תוסיפו מידע חדש כשיש
  • עבדו תכנים ישנים
  • תעקבו אחרי בסט-פרקטיסז

בין אם אלו שינויים קלים או שכתובי תוכן משמעותיים, עדכון קבוע של התוכן מדגים שאתם על זה. זה יכול להוביל לאמון משתמשים גבוה יותר ודירוג טוב יותר במנועי חיפוש.

8. בנו מותג

בסעיף 6 דיברתי על היתרון שבתוכן שעוזר – שאנשים מגבשים דעות על התוכן שלכם ולפי זה מחליטים אם להיכנס לאתר שלכם או לא.

עוד פרמטר משמעותי לבחירה האם להיכנס, להשתמש, להאמין לכם – הוא בניית המותג שלכם מחוץ לאתר האישי.

"בניית מותג" בהקשר הזה היא לשבת לאנשים בראש. לעשות פעולות שיווק גם עבור השם שלכם, כדי שידעו שאתם קיימים ומה אתם עושים. פרופילי סושיאל פעילים יכולים לעזור בזה, שיתופי פעולה, UGC, ביקורות בגוגל מיי ביזנס או כל פלטפורמת ביקורות אחרת.

המטרה היא לבנות מותג מוכר בתחום, וליצור לו שם טוב. זה חלק מבניית סמכותיות ואמינות שתואמות את הנחיות E-E-A-T של גוגל.

9. תשמרו על הרכיב האנושי (או: אל תעשו מיקור חוץ מלא ל-AI)

כלי AI מקלים על יצירת תכנים אבל חסר להם טאצ' אנושי, וחסרים להם ניסיון ומומחיות. יעני שני E חשובים ב-E-E-A-T.

רצוי להשתמש בבינה מלאכותית כדי לייעל תהליכים כמו מחשבה על רעיונות, ניתוח נתונים או ארגון חומרים. אפשר להיעזר בה בצ'אנקים קטנים, משפט פה ושם או פסקה פה ושם, וכדאי מאוד לערוך אותם אח"כ.
אבל בחיאת, אל תתנו לה לרוץ במקומכם וממש אל תתנו לה לבדוק עבורכם עובדות. אנקדוטות ונסיון מקצועי – זה עליכם. סגנון משפטים קריא – זה עליכם.

סיכום

שיפור ה-E-E-A-T ((ניסיון, מומחיות, סמכותיות ואמינות) שלכם מחזק את אמינות האתר ומשפר דירוגים.
השיפור הזה לא יעזור לכם רק מול גוגל, אלא על הדרך תרוויחו מותג חזק יותר, תוכן טוב יותר ולכן גם יתרון בעיני הגולשים האנושיים שלכם.
השלב הבא? צמיחה אורגנית ארוכת טווח, ביצועי SEO טובים יותר ודירוגים יותר גבוהים ב-LLMים. אם אתם רוצים בזה עזרה, דברו איתי.

יש לכם בעיה או מחפשים SEO? דברו איתי

ואפשר לדבר גם פה

ליאור שפירא בלוג
רבים (וטובים?) הורגים את ה-SEO. לפעמים נראה שהוא נהרג יותר פעמים מקני מסאות'פארק. מוזמנים למחולל היומי: האם ה-SEO מת? ומה הנימוקים?