אחד האתגרים של מחלקות סושיאל בארגונים הוא לטוות שיתופי פעולה עם מחלקות אחרות. בדרך כלל כל אחד יודע את העבודה שלו – וזהו. היכולת לשתף פעולה והיוזמות מאפשרת לארגון לגדול בזכותכם.
לפני שמתחילים: את הפוסט הזה כתבתי עם חברה שלי אשת הסושיאל רבבה שץ-לוז. בלעדיה היו לי בליינדספוטס של SEO והפוסט הזה היה פחות טוב. אז תודה.
למי שיתוף הפעולה עוזר ואיך
לאתר – בהזרמת עוד טראפיק לאתר
בשביל זה יש תוכן באתר, לא? בשביל שימצאו אותו, יכירו את הברנד, ובסוף יהפכו ללקוחות. אז אם כבר יצרתם תוכן לאתר – שתפו את הלינק בסושיאל ותזרימו טראפיק או תגדילו את הברנד אוורנס.
אפשר גם לשבור פוסטים לחתיכות קטנות יותר ולפרסם אותן כסדרת פוסטים בסושיאל. למשל כל H2 תהיה פוסט סושיאל נפרד, כחלק מסדרה.
למנהלי הסושיאל – לקבל תכנים לפרסום
להתארגן על תכנים זה לא תמיד פשוט, ויש ארגונים שככל שיש להם יותר תכנים לפרסם – עדיף. לא תמיד זה מסתדר עם אסטרטגיית הסושיאל, אבל אם מצליחים לשלב – למנהלי הסושיאל זה תוכן על הרצפה. רק צריך להרים.
לינקים חזקים נותנים בוסט
הנה משהו שלמדתי מרבבה: אם כבר משתפים לינקים, לינקים חזקים מקבלים בוסט אורגני באלגוריתם של פייסבוק. יעני אם אתם נותנים בגוף הפוסט לינק לדף פופולרי מהאתר שלכם שמדורג גבוה בגוגל – האלגוריתם של פייסבוק יזהה את זה וייתן לו יותר תפוצה אורגנית מאשר ללינקים לדפים פחות חזקים.
למנהלי ה-SEO – לקבל תכנים או ליצור תוכן עשיר
בדרך כלל התכנים של סושיאל ושל SEO הם לא באותו אורך. אבל אפשר להשתמש בגרפיקות של הסושיאל בתוך הפוסטים, להטמיע פוסטים מהסושיאל בתוך הפוסטים בבלוג, ועוד.
עבודה משותפת עוזרת למנהלי הסושיאל וה-SEO לעשות אימפקט ולתת ביצועים, וגם (ולא פחות חשוב) להראות שהם נותנים עבודה שנותנת ביצועים.
רעיונות לשילובי SEO וסושיאל
לשתף מאמרים כדי להגדיל את הטראפיק
זה נשמע הכי בייסיק בעולם, אבל אם הסושיאל וה-SEO הם שני אנשים שונים שלא יודעים אחד על העבודה של השני – השיתוף הזה לא יקרה.
וכמה סושיאל חזק יכול להגדיל טראפיק? טוב ששאלתם.
אלו חמשת המאמרים שקיבלו הכי הרבה טראפיק בבלוג השני שלי בחודש האחרון. המאמר בראש הרשימה קיבל כמות טראפיק עצומה ביחס לשאר. יותר מכפול מהבא אחריו. והוא גם הכי חדש מביניהם. והוא גם היחיד שפרסמתי בסושיאל.
אז פרסום בסושיאל מנצח ומביא הכי הכי טראפיק ולא צריך בכלל SEO! הכל אחלה! וויייי!
אלא שזאת רק חצי מהתמונה.
כי את היתר המאמרים לא עשיתי כלום כדי לקדם.
כאילו, חוץ מתוכן טוב, לפעמים מחקר מילים, ועבודת אופטימיזציה שמכבדת את בעליה.
אי אפשר לקדם את כל המאמרים בסושיאל כל הזמן. אפשר לפרסם את אותו מאמר בסושיאל כמות מוגבלת של פעמים, ורק פעם ראשונה אחת. אפשר להקפיץ אותו אורגנית בתדירות משתנה, אפשר לקדם אותו בממומן לפרק זמן מסוים – אבל כשאין פעילות סושיאל עליו – In SEO we trust.
או במילים אחרות: סושיאל נותן בוסט טראפיק מדהים; SEO עובד בשבילכם ביתר הזמן. וחוץ מזה – שיתוף פוסטים בסושיאל מוביל להגדלת טראפיק אורגני ולכן טוב גם ל-SEO.
כדי לאנדקס עמודים שגוגל לא מאנדקס
בדקתם בגוגל סרצ' קונסול וראיתם שיש עמודים שגוגל לא אינדקס? באתרים חדשים או שעוד לא צברו מספיק סמכותיות, גוגל לא בהכרח יאנדקס כל מאמר. תנו לו בוסט של טראפיק. דרך אחת היא אימייל מרקטינג. אם יש לכם רשימת תפוצה – תפיצו שם. אבל שימו גם בסושיאל. לינק ממקום אחר זה טוב, וגם הטראפיק.
לתת לעובדים לשתף פוסטים בלינקדאין
בימיי העליזים בקורפורייט, מנהל הסושיאל (כפרה עליו) שלח פעם בשבוע מייל לעובדים עם פוסטים שהם יכלו לשתף בלינקדאין שלהם as is. לא צריכים להוסיף אף מילה, בלחיצת כפתור או שתיים הם יכלו לשתף איזה פוסט שהם רצו. וכשמישהו כותב בשבילך – זה בכלל פשוט.
החברה מקבלת פרסום, העובדים מקבלים תוכן מוכן לפרסם בלינקדאין שלהם. הכלי נקרא Bambu. בטוח יש לו חלופות, אבל זאת פחות המחלקה שלי.
אני ראיתי כי טוב ויצרתי לו רשימת פוסטים בסושיאל שהוא יוכל להציע לעובדים לשתף – על בסיס פוסטים בבלוג שרצינו לקדם.
כל פוסט בבלוג קיבל 2-3 וריאציות של טקסט עם טיזר קטן, ולינק לפוסט, שהעובדים יוכלו לפרסם בסושיאל שלהם. כל שבוע מנהל הסושיאל שיתף פוסט או שניים (יעני 3-6 וריאציות) שהעובדים יפרסמו בלינקדאין שלהם. וזה עבד.
התוצאות בבמבו (שלמנהל הסושיאל היתה גישה אליהן) הראו שאנשים משתפים את הלינקים, בגוגל אנליטיקס (שלי, ה-SEO היתה גישה אליהן) הראו שאנשים נכנסים לפוסטים המדוברים.
טקסט אחד, הרבה פורמטים
גם אם זה לא שיתוף קישור ישירות, הסושיאל מקבלת פה תוכן שהיא יכולה לעבד יחסית בקלות לפורמטים אחרים בהתאם לפלטפורמה.
יש הבדלים בין תוכן לסושיאל לתוכן לבלוג. ואחד השלבים הקשים ביצירת תוכן הוא לארגן את מידע, לתחקר, להעמיד – כל מה שהכתיבה פותרת. מרגע שיש את התוכן כתוב, אפשר להמיר את הטקסט לפורמטים אחרים: לסרטון, לפוסט קרוסלה, לסטורי. את המונח הזה – של שימוש בתוכן בפורמטים אחרים – אני מכירה את זה כ-content repurposing, לא חושבת של"ריפרפסינג" יש מונח מקביל בעברית.
אפשר להוסיף לינק כדי לקדם את המאמר בערוצי הסושיאל השונים, אבל גם אם לא מתקבל לינק – המותג גדל וזה קרה בעקבות שיתוף פעולה של ה-SEO ושל הסושיאל.
אגב, זה עובד גם עם תכנים ישנים. אם יש לכם תכנים בבלוג שעוד לא העליתם לסושיאל באיזושהי צורה – זמן טוב.