איך לפתוח אתר אינטרנט: דומיין ואחסון

אתם רק רוצים לפתוח אתר אינטרנט ושיהיה פשוט. במדריך הזה אני לוקחת אתכם צעד צעד בשני הדברים הבסיסיים שיאפשרו לכם אתר משלכם.

תוכן עניינים

אם אתם כאן אתם רוצים לפתוח אתר אינטרנט. זה יכול להיות לבלוג שלכם, זה יכול להיות לעסק, זה יכול להיות אתר מעריצים. אתם רק רוצים לפתוח אתר אינטרנט ושיהיה פשוט. במדריך הזה אני לוקחת אתכם צעד צעד בדברים הבסיסיים שיאפשרו לכם לפתוח אתר אינטרנט.

התהליך עצמו מרגע שאתם רוכשים דומיין ועד שאתם יכולים להרים עליו אתר – יכול לקחת בערך יום בגלל זמני המתנה בין השלבים.

אני עצמי כבר לא בונה אתרים. בניתי במשך כמה שנים, ועכשיו אני מקדמת אתרים. אני עובדת עם אתרים בנויים ומעבירה שיעורים לבעלי אתרים. העבודה מרגע בניית האתר הראשונית ועד לעבודה עם אתרים שקיימים כבר שנים מאפשרת לי לדעת מה עובד יותר, מה פחות וטעויות נפוצות להימנע מהן.

כשרוצים לפתוח אתר אינטרנט, השאלה הראשונה ששואלים אותי היא “וורדפרס או וויקס?”. במילה אחת: וורדפרס. ביותר מילים הנה מאמר טוב בבלוג של אפרת אייל על וויקס או וורדפרס. לא אני כתבתי אותו אבל אני מסכימה איתו. המאמר הזה יתעסק בפתיחת אתר וורדפרס, ובעיקר באחסון של Upress, כי הוא באמת הכי פשוט לשימוש ואם אתם רוצים לפתוח אתר אינטרט – אתם גם רוצים שיהיה לכם פשוט.

איך לפתוח אתר אינטרנט – הדרך הכי פשוטה

הדרך הכי פשוטה שיהיה לכם אתר אינטרנט היא לשכור בונה אתרים שיעשה את זה בשבילכם. תהיה לזה עלות, אבל זה יעלה את הסיכויים שבסוף יהיה לכם אתר ולא תמרחו את זה כי תמיד יהיה משהו חשוב/דחוף יותר- וגם שהאתר הזה יהיה טוב. לא רק ייראה טוב, אלא גם יעבוד.

אם אתם רוצים לבנות אתר בעצמכם, למאיה ממקום ברשת יש קורס דיגיטלי לבניית אתר וורדפרס. יצא לי לראות עבודות של בוגרים של הקורס, וזה מרשים מאוד. ובכל זאת, שימו לב שיש דברים שלא נלמדים גם בקורסים הטובים לבניית אתרים, וכדאי לקחת אותם בחשבון. ואם אתם בקטע של קורס דיגיטלי לעצמכם, מוזמנים לקרוא למה בחרתי להקים את הקורס הדיגיטלי של עצמי עם סקולילנד.

אם אתם בכל זאת רוצים לבד, ככה תעשו את זה:

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

רכישת דומיין

דומיין היא כתובת אתר אינטרנט שלכם. אתרים ישראליים בד”כ יסתיימו בco.il, לפעמים גם ב-org.il. אפשר לסיים אותם גם ב-com, אני פחות אוהבת את הניראות של זה, אבל אין לזה השפעה. האתר הכי זול שאני מכירה לקנות ממנו דומיין הוא MyNames, והם גם סופר נוחים.

שימו לב שיכולה לעבור בערך יממה עד שאתם מקבלים אישור מאיגוד האינטרנט הישראלי שהדומיין אכן שלכם, ואם אתם רוכשים בסופ”ש – יכול להיות שתצטרכו להמתין ליום ראשון.

עלות: החל מ-55 ש”ח כולל מע”מ דרך MyNames (לשנה) ולא יותר מ-120 ש”ח

טיפ: דומיין יד שנייה

אם לא קריטי לכם שהאתר ישא את שם העסק שלכם, יכול להיות ששווה לכם לבחור דומיין יד שנייה. זה סוד מקצועי של מקדמי אתרים, והרבה אתרים חזקים שאולי נתקלתם בהם – נבנו על ידי מקדמי אתרים ובוני אתרים על דומיינים כאלו.

העלות של דומיין יד שנייה זהה לעלות של דמיין חדש. מבחינת קידום אתרים, לדומיינים יד שנייה יש יתרון אדיר: גוגל מקדמים אתרים גם לפי דומיין, ודומיין שמישהו כבר קידם אותו וקישר אליו וגוגל כבר מכירים – לא פעם יהיה פשוט יותר לקידום.

יש בארץ מערכת מדהימה שנקראת SkyRocket (אני משתמשת בה הרבה) לאיתור דומיינים יד שנייה. אם זה מעניין אתכם, מציעה לכם לקרוא עליה ולחפש בה דומיינים שיכולים להיות רלוונטיים לכם. ג’וש שהקים את המערכת גם זמין להתייעצויות אם צריך.

הנה מדריך מפורט לאיתור דומיין עם המערכת:

אחסון אתר מומלץ

אחסון הוא החדר שבו נמאים החפצים של האתר שלך. יש המון אחסונים מסוגים שונים ובמחירים שונים. אני מעדיפה לשלם כמה שקלים יותר בשביל אחסון איכותי אצל אדם שינהל אותו. יש לי מאמר על דרכים לנקות מקום בשרת האחסון.

כמה אחסון צריך לאתר: ברוב המקומות החבילה המינימלית תהיה של ג’יגהבייט אחד. זה די והותר עבורכם. אם יש חצי ג’יגהבייט – בדרך כלל זה גם סבבה לגמרי בתור התחלה. אם יש לכם אתר איקומרס גדול עם מאות מוצרים – אפשר לעלות לרמה הבאה.

ממה להתרחק: אחסון של כמה עשרות שקלים בשנה. זה יהיה אחסון מפוקפק שאולי יאפשר לכם לבנות אתר, אבל יבטיח שאף אחד לא יראה אתכם בגוגל בחיים. גם איכות שרת האחסון והקירבה שלו למדינה שבה מחפשים אתכם – הם פרמטרים לקידום אתרים.

אחסונים מומלצים: השרת הכי פשוט בשוק הוא Upress. הוא גם הכי יקר, אבל זה שקט נפשי. כשרק התחלתי להתעסק בעצמי עם אחסון – זאת היתה האופציה הכי נוחה מבחינתי. הקישור הזה יתן לכם 5% הנחה על כל החבילות, ואפשר להזין את הקופון UP05ROSAR ליתר בטחון לקבל את ההנחה)
למי שיש יותר רצון להתעסק עם השרת יש את קלאודווייז (הקישור הזה יתן לכם 25$ הנחה בהרשמה), שהוא מומלץ מאוד אבל יותר מסובך לתפעול. יש גם את Cpanel. בשעת הדחק אפשר גם Direct Admin (שבו אני מאחסנת את האתר הזה) אבל הוא מסובך הרבה יותר לתפעול.

עלות: כמה עשרות שקלים בחודש (משתנה בהתאם לאחסון). תשלום לשנה מראש יכול להוזיל לכם עלויות.

הפניית דומיין לאחסון דרך ניהול דומיינים

קניתם דומיין, קניתם אחסון. איך נגרום להם להבין שהם קשורים עכשיו? זה כמו לקנות פסטו במקום אחד ולחם במקום אחר. איך נגרום להם להבהין שהם כריך אחד? באמצעות שרתי שם.

בניהול הדומיין, לכו ל“שרתי שם” -> השתמשו בשרתי שם מותאמים אישית -> הזינו את שני שרתי השם.

איך תדעו אילו שרתי שם להזין? בכל אחסון, חפשו בגוגל את שם האחסון+שרתי שם. לכל חברה יש שני שרתי שם – וזהו. זה קבוע אצלם, לא מוציאים לכם שם במיוחד. זה כמו שאני “ליאור שפירא” בכל מקום. אם אתם מאחסנים ב-Upress, שרתי השם שלכם יהיו ns1.upress.io ו- ns2.upress.io.

כאן למשל הפניתי דומיין שקניתי בMyNames לאחסון ביופרס:

הפניית דומיין לאחסון
הפניית דומיין לאחסון מ-mynames (רכישת דומיין) ל-upress (אחסון). הפנייה לאחסונים אחרים תהיה דומה מאוד.

התקנת וורדפרס על האתר

אחרי כמה שעות הדומיין והאחסון מבינים שהם קשורים. אחרי כמה שעות, כששרתי השם מפנים לאחסון, אפשר לראות את האתר באחסון. בכל שרת שעבדתי איתו, אפשר להתקין וורדפרס בלחיצת כפתור אחת.

התקנת וורדפרס Upress
התקנת וורדפרס על שרת Upress

אחרי שאתם מתקינים וורדפרס, יפתח לכם החלון הזה. כדאי לכם מאוד לשנות את שם האתר מ”אתר וורדפרס חדש” לשם העסק או שם האתר. אם שכחתם – לא נורא. תמיד אפשר לשנות את זה דרך עיצוב->התאמה אישית->פרטי אתר

בצ’קליסט לבעלי אתרים שלי, אני מזכירה שצריך להתקין גם תעודת SSL על האתר. זה בחינם, רק צריך ללחוץ על כפתור אחד. SSL הוא משהו שקשור באבטחת אתרים. לרוב האתרים ברשת יש SSL. קשה מאוד לקדם בגוגל אתרים בלי SSL, וההתקנה מאוד מאוד פשוטה.

אחרי שיש דומיין, יש אחסון ויש וורדפרס מותקן – אפשר להתחיל לבנות את האתר: להתקין תוספים, לבנות עמודים, למלא את האתר בתוכן ולהביא אליו טראפיק.

דברים שכדאי לדעת על SEO, תוכן ואתרים

לעדכונים על מאמרים חדשים

קבלו טיפים ומאמרים לקידום האתר שלכם. אני מקפידה לשלוח מיילים בתדירות שאני הייתי רוצה לקבל: קצר, ורק כשיש לי משהו חשוב להגיד.

אפשר לדבר גם פה

עצמאים חדשים?

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

ליאור שפירא בלוג

קורס ניהול עוסק לעצמאים מתחילים

מה צריך כדי לפתוח עוסק; הדרכים החוקיות לשלם פחות מס; תמחור כמו מקצוענים; למקסם את רואה החשבון; ועוד