תוספים מומלצים לוורדפרס

רשימת תוספים מומלצים לבניית אתר וורדפרס חתיך שמביא ביצועי SEO מצויינים. כל ההמלצות הן מנסיון אישי, כולל הסבר על תפקיד כל תוסף ולמה הוא מומלץ.

תוכן עניינים

המאמר הזה יכול לעמוד בפני עצמו, אבל הוא גם חלק מסדרת מאמרים על בניית אתר לבד. עוד בסדרה: איך לפתוח אתר אינטרנט – דומיין ואחסון; עמודים שצריך באתר.

לתוספים שונים יש תפקידים שונים באתר. רשימת התוספים המומלצת משתנה בהתאם לצורך שלכם. על כל תוספים הוורדפרס האלו אני ממליצה מנסיון אישי שלי. אין פה תוסף אחד שלא השתמשתי בו. בחלק מהמקרים השתמשתי גם בתוספים אחרים, וזה מה שבחרתי אחרי בדיקה. בוורדפרס יש אין ספור קומבינציות אפשריות בדרך לאתר. יכול להיות שלבוני אתרים ולאנשי SEO אחרים יהיו תוספים קצת אחרים בחלק מהמקומות, וזה בסדר גמור.

איך להתקין תוספים באתר וורדפרס

שתי דרכים: האחת היא תוספים->תוסף חדש ואז לחפש את שם התוסף הרצוי ולבחור בהתקנה->הפעלה.
השנייה: הורדת תוסף מאתר אינטרנט כקובץ ZIP ואז תוספים->תוסף חדש->העלאת תוסף->בחירת קובץ->התקנה->הפעלה

כדאי לדעת שלפעמים, אם האתר שלכם בעברית, גם שם התוסף יופיע בעברית ולא באנגלית. מתי ככה ומתי ככה? לצערנו זה שרירותי ותלוי ביוצרי התוסף.

תוספים מומלצים לוורדפרס – הרשימה המלאה

תוספי חובה

  1. בניית האתר: אלמנטור + אלמנטור פרו
  2. תוסף SEO: Yoast
  3. תוסף מטמון: WpRocket
  4. תוסף אופטימיזציה לתמונות: Imagify
  5. תוסף לפיקסלים: Head & Footer Code
  6. תוסף חנות: WooCommerce

תוספים שנחמד שיש

  1. תוסף אבטחה: Wordfence
  2. תוסף לגיבוי: UpdraftPlus
  3. שכפול עמודים ופוסטים: Duplicate post
  4. מעקב אחרי שינויים באתר: יומן פעילות

בילדר: אלמנטור + אלמנטור פרו

פעם היו בונים אתר באמצעות תבנית (theme). אחר כך הגיעו תוספים שאיפשרו לבנות בכל מני דרכים יצירתיות אחרות. אבל אף תוסף וורדפרס לא הצליח להפוך את בניית האתר לפשוטה ונוחה כמו אלמנטור.

אלמנטור היא חברה ישראלית שיושבת בבני ברק. התוסף לא בהכרח פשוט, הוא כן יותר פשוט מתוספים שהיו לפניו.

עוד יתרון אדיר שלו הוא שהוא חולש על המון אפשרויות: אפשר לעצב בו טמפלייטים לפוסטים, עמודים, חלקים באתר כמו הדר, פוטר ופופאפים. אפשר להשתמש בו לטפסים (מה שמייתר את contact form 7, תוסף טפסים פופולרי מאוד משמש כשאין אלמנטור על האתר והוא מתממשק בקלות עם מערכות הדיוור מיילצ’ימפ, וגם עם מערכות דיוור אחרות (מה שמצריך תוסף של מערכות הדיוור האלו).

שימו לב: שאלמנטור ואלמנטור פרו הם שני תוספים שונים ושצריך להתקין את שניהם בנפרד. אלמנטור הוא תוסף חינמי שמאפשר מספר דברים בסיסיים מאוד ולא כולל בתוכו טמפלייטים, ואלמנטור פרו מאפשר אפילו יותר דברים. אלמנטור פרו מתחיל מ-50$ לאתר, אבל אם אתם כמה אנשים – אתם יכולים לקנות חבילה יותר גדולה ויוצא לכם יותר זול פר אתר.

תוסף אופטימיזציה למנועי חיפוש: Yoast

בתור אשת SEO, תוסף SEO הוא קריטי לכל אתר. אי אפשר להתחיל תהליך קידום אורגני לאתר בלי תוסף SEO – וכאן Yoast עושה עבודה מצויינת.

בוורדפרס יש דברים שלא תוכלו לעשות בלי זה. תוסף SEO מאפשר למשל שליטה על המטא-טייטל ומטא-דסקריפשן של כל מאמר וכל עמוד באתר שלכם, מאפשר לכם להתחבר לגוגל סרצ’ קונסול בפשטות, בחירה אילו עמודים לסרוק ואילו לא ועוד דברים. הוא גם נותן ציון SEO וציון קריאות לכל עמוד ומאמר באתר שלכם. מוזמנים לקרוא למה אני לוקחת את הציון בתוסף Yoast הזה בעירבון מוגבל.

אם האתר שלכם בעברית, כשאתם מתקינים אותו, לצערי תצטרכו לכתוב “יוסט” ולא yoast – אחרת לא תמצאו את התוסף.

עוד אופציה: בעבר השתמשתי ב-SeoPress שהיה מצוין. במובנים מסוימים הוא היה יותר טוב מ-Yoast. למשל היתה ספירה מדוייקת של תווים למטא טייטל ומטא דסקריפשן במקום הפס הכתום-ירוק של יוסט (כלל אצבע: מטא טייטל: 50-60 תווים, מטא דסקריפשן 150-160 תווים) ואפשר היה להכניס אליו פיקסלים במקום להתקין תוסף ייעודי. אבל היתה איתו בעיה במשהו שנקרא פירורי לחם ומועיל גם הוא ל-SEO. תוספי פירורי לחם אחרים היו בתשלום או בעייתיים והחלטתי להיכנע ולחזור ל-Yoast.

ניתוח קריאות ירוק yoast
ניתוח קריאות של yoast לדוגמה באתר שלי

תוסף מטמון: WP Rocket

מהירות טעינת האתר היא פרמטר סופר-חשוב בקידום אתרים. מלך תוספי המטמון הוא WP Rocket. גם התוסף הזה הוא בתשלום, ויש לו הרבה הגדרות – אבל הוא שווה את זה כל כך. כתבתי על התוסף הזה גם במאמר על אחסון האתר.

עוד אופציה: למי שמאחסנים את האתר שלהם ב-Upress (אם האחסון מעניין אתכם – הקוד UP05ROSAR יתן לכם 5% הנחה), הם מציעים להתקין את התוסף EZCache ללא תוספת תשלום (יתרון). הוא סבבה, אבל הרוקט עושה עבודה הרבה יותר טובה.

תוסף WP Rocket מומלץ

תוסף אופטימיזציה לתמונות: Imagify

הקטנת משקל תמונה באתר באתר עוזרת גם להאצת מהירות טעינת האתר וגם למשקל התמונות באתר ולכן למשקל האתר והמקום באחסון האתר. אני משתמשת בתוסף Imagify מבית WP Rocket. הוא תוסף Freemium והגרסה החינמית שלו מספיקה לי לגמרי.

צריך להירשם באתר שלהם (יהיה קישור ברגע שתתקינו את התוסף), להכניס קוד API שקיבלתי – וזהו. זה נורא פשוט.

עוד אופציה: Compress JPEG & PNG images. גם כדי להפעיל את התוסף הזה – צריך לפתוח חשבון באתר.

תוסף imagify
שינוי בגדלי הקבצים בספריית המדיה באתר שלי, באמצעות Imagify

פיקסלים הם קודים שמאפשרים לחבר את האתר שלכם לכלים אחרים, למשל גוגל אנליטיקס ופיקסל של פייסבוק. קרה לכם שנכנסתם לאתר, מיד אח”כ נכנסתם לפייסבוק – וראיתם פרסומת של האתר הזה? זה בגלל פיקסל של פייסבוק.

לגבי גוגל אנליטיקס, זאת מערכת מדהימה ואני מציעה מאוד להכיר אותה.

אפשר כמובן בלי תוסף פיקסלים בכלל. אפשר להכניס את קוד הפיקסל בלי תוסף ישירות לקובץ head.php דרך אחסון האתר. אבל זה מצריך התעסקות שלא כולם יודעים או מרגישים בנוח לבצע.

תוסף חנות: WooCommerce

אם האתר שלכם הוא אתר חנות, כלומר אתם מתכוונים למכור בו מוצרים – ווקומרס הוא תוסף החנות הפופולרי בעולם והוא גם עובד בצורה נוחה עם אלמנטור. הוא מאפשר להזין מוצרים, להוסיף עמוד עגלה, להכניס מוצרים קשורים ועוד דברים שיגרמו לאתר שלכם להיראות כמו חנות אינטרנטית לגיטימית.

שימו לב שאם התקנתם אותו, אתם עדיין צריכים להתקין גם תוסף סליקה, דרך החברה שאתם סולקים דרכה ויש מצב גם תוסף של החברה דרכה אתם מוציאים קבלות.

תוסף אבטחה: Wordfence

התוסף Wordfence מתריע לכם למייל בכל פעם שיש נסיון פריצה לאתר וגם כשיש תוספים שצריך לעדכן. קל יותר לקדם אורגנית בגוגל אתרים מאובטחים. וורדפנס בוודאי לא מזיק פה.

עוד בונוס: התוסף שולח עדכונים כשיוצא עדכון לתוסף באתר. אם אתם לא אוהבים את העדכונים (אני פחות התחברתי…) אפשר לכבות אותם תחת Wordfence->All Options->Dashboard Notification Options/Email Alert Preferences. לא לשכוח לשמור שינויים.

למי שמאוחסנים את האתר ב-Upress, התוסף לא מאושר לשימוש אצלם בשרת (אלא אם החבילה שלכם כוללת רק אתר אחד ואז אולי הוא יעבוד).

תוסף לגיבוי: UpdraftPlus

גיבוי אתר הוא ביטוח. יש הרבה סיבות לגבות את האתר. לפני שמעדכנים תוספים מומלץ לעשות את זה, וגם אם באופן קבוע בתדירות מסויימת כדי שאם היתה פריצה לאתר – נזקים ימוזערו. כתבתי בהרחבה על Updraft Plus במאמר הזה, כולל למה צריך אותו ואיך להוציא ממנו את המיטב.

שכפול עמודים ופוסטים: Duplicate post

לפעמים יש לי מאמר שאני מבינה שאפשר לחלק לשני מאמרים שונים. אפשר להעתיק אותו, ואפשר שכפל את הפוסט. דפי נחיתה אפשר לשמור כטמפלייט באלמנטור, ואפשר לשכפל. לפעמים התוסף הזה נקרא שכפול פוסט, ומי שאחראים עליו הם Yoast של ה-SEO. אחלה תוסף, משמש אותי לא מעט.

מעקב אחרי שינויים באתר: יומן פעילות

יומן פעילות (מאת Activity Log Team) הוא תוסף נפלא באתרים שיש בהם לא מעט משתמשים. הוא מאפשר לראות מי עשה אילו פעולות ומתי. כולל עדכונים בפוסטים, פתיחת משתמשים, העלאת פוסטים חדשים.

תוסף פופולרי שאני מאוד לא אוהבת: העורך הקלאסי

“העורך הקלאסי” הוא תוסף שמאפשר לכתוב פוסטים במה שנקרא “העורך הקלאסי של וורדפרס”, במקום בגוטנברג. זה למרות שגוטנברג הוא סביבת תוכן מעולה שמאפשרת הרבה יותר מהעורך הקלאסי, וברגע שמתרגלים אליה קשה מאוד לחזור אחורה. למדריך על גוטנברג.

שאלות נפוצות

מה התוספים הכי מומלצים בעינייך?

אלמנטור+אלמנטור פרו לבניית אתר (שני תוספים שונים!); Yoast עבור הקידום האורגני; WP Rocket למהירות טעינת האתר ולקידום; Imagify לאופטימיזציה לתמונות; Head & Footer Code לפיקסלים; WooCommerce+תוסף סליקה אם זה אתר חנות.

אלו התוספים היחידים שאצטרך?

לא. זאת חבילה בסיסית, אבל יכול להיות שיהיו לך צרכים נוספים ואיתם תוספים אחרים. למשל צרכי עיצוב מתקדמים עשויים לדרוש עוד תוספים, אם יש לך CRM – יהיה לו תוסף נפרד.

דברים שכדאי לדעת על SEO, תוכן ואתרים

לעדכונים על מאמרים חדשים

קבלו טיפים ומאמרים לקידום האתר שלכם. אני מקפידה לשלוח מיילים בתדירות שאני הייתי רוצה לקבל: קצר, ורק כשיש לי משהו חשוב להגיד.

אפשר לדבר גם פה

עצמאים חדשים?

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

ליאור שפירא בלוג

קורס ניהול עוסק לעצמאים מתחילים

מה צריך כדי לפתוח עוסק; הדרכים החוקיות לשלם פחות מס; תמחור כמו מקצוענים; למקסם את רואה החשבון; ועוד