איך מחברים את האתר לגוגל אנליטיקס

יש לכם אתר, הבנתם שאתם צריכים לחבר אותו לגוגל אנליטיקס אבל אתם לא יודעים איך? מדריך קצר ותכליתי שמרכז את הדרכים להתחבר למערכת הנתונים של גוגל

תוכן עניינים

יש לכם אתר, הבנתם שאתם צריכים לחבר אותו לגוגל אנליטיקס אבל אתם לא יודעים איך? מדריך קצר ותכליתי שמרכז את הדרכים להתחבר למערכת הנתונים של גוגל

***הערה: המאמר הזה נכתב על יוניברסל אנליטיקס. הגרסה הטובה יותר של גוגל אנליטיקס, שהולכת לצאת משימוש ביולי 23. אם כבר יש לכם גוגל אנליטיקס באתר, כדאי לוודא שזה גוגל אנליטיקס 4.

גוגל אנליטיקס הוא כלי של גוגל שנועד לאפשר לכם לעקוב אחרי התנועה באתר שלכם: כמה נכנסו, מאיפה הגיעו, המרות שבוצעו באתר שלכם, עמודים פופולריים, האם אנשים רק בו בעמוד אחד או שנעשו עוד דברים כמו לחיצות ומעבר לעמודים נוספים – ועוד.

יש הרבה מערכות אנליטיקס שקיימות, וגוגל לא פיתחו את גוגל אנליטיקס, אבל מרגע שהם רכשו אותה – המערכת שלהם הפכה להכי פופולרית בעולם. אם כבר יש לכם גוגל אנליטיקס מותקן על האתר, מוזמנים לקרוא את מדריך גוגל אנליטיקס למתחילים שלי.

מה לדעת לפני שמתחברים לגוגל אנליטיקס

להתחברות לגוגל אנליטיקס יש שני צדדים: הצד של גוגל אנליטיקס והצד של האתר שלכם. התהליך עצמו הוא קצר וכולל ארבעה שלבים:

  1. לפתוח חשבון בגוגל אנליטיקס
  2. לבחור את הדרך בה החשבון יחובר לאתר שלכם
  3. לחבר את האתר שלכם (להמתין עד 48 שעות לפני שהמערכת מתחילה להציג נתונים)
  4. להתחיל לרוץ

באוקטובר 2020 גוגל שחררו גרסה חדשה שנקראת גוגל אנליטיקס 4, שתהליך ההתחברות אליו שונה ממה שהיה לפני כן. בסרטונים שלא אני הכנתי (כל מה שהוא לא וורדפרס), כנראה שיהיה הבדל קטן בין איך שהדברים נראים באנליטיקס שלכם לבין איך שהם נראים בסרטון, אין לכם ממה להתרגש. העיקר שמה שקורה בפלטפורמה עליה אתם בונים את האתר – מעודכן.

יש יותר מאפשרות אחת שגוגל מציעה כדי לחבר את האתר שלכם לגוגל אנליטיקס (וכאמור זה עניין של נוחות בלבד. כל הדרכים יובילו לאותה תוצאה). הדרך לעשות את זה משתנה בהתאם לפלטפורמה עליה בנוי האתר שלכם. הרשת מלאה בסרטוני הדרכה שילוו אתכם שלב אחר שלב, חלקם גם ניתן למצוא בעברית. אני בחרתי בסרטונים עדכניים שנראו לי הטובים והנוחים ביותר לאנשים שלא מכירים את המערכות האלו.

להתחבר לאנליטיקס מהצד של גוגל

מהצד של גוגל אנליטיקס יש כמה אפשרויות להתחבר ואתם יכולים לבחור באפשרות הנוחה לכם ביותר. גוגל הכינו לכם מדריך בעברית, כולל קישורים, שאפשר לצפות בו כאן.
אני אוהבת להשתמש בהטמעת קוד ב-head של האתר, אבל כל אחד ומה שנראה לו הכי נוח. בסוף התוצאה היא אותה תוצאה.

אחרי שאתם מסיימים להתקין את גוגל אנליטיקס, אל תשכחו להתקין גם גוגל סרצ’ קונסול, כדי לראות את התנועה שמגיעה אליכם באופן אורגני, דרך גוגל.

טיפ: אחרי שהתקנתם את האתר, אני מציעה לכם מאוד להוריד לכרום את התוסף page analytics. אמנם מאז מאץ 2019 לא מעדכנים אותו, אבל הוא מאפשר לראות נתוני אנליטיקס על העמוד:
כמה נכנסו בחודש האחרון, פרמטרים נוספים – והכי טוב: על אילו קישורים פנימיים לחצו מתוך העמוד וכמה אנשים לחצו. רק שימו לב שזה עובד רק עם קישורים לאתר שלכם ולא עם קישורים לאתרים אחרים.

למעבר ישיר לפלטפורמה הרלוונטית לכם: וורדפרס | וויקס | שופיפיי | דרופל | וובפלואו

חיבור אתר וורדפרס לגוגל אנליטיקס

מאחר שוורדפרס היא הפלטפורמה הפופולרית בעולם לבניית אתרים, וזאת שאני משתמשת בה באופן אישי ומכירה הכי טוב, נתחיל ממנה.

הערה קטנה לפני שמתחילים: בוורדפרס, בגלל שמדובר בפלטפורמה בקוד פתוח, יש יותר מדרך אחת להגיע לכל תוצאה, וזה כולל חיבור לגוגל אנליטיקס. מבחינתכם, ההבדל העיקרי בין הפתרונות צריך להיות הנוחות שלכם. הדרכים שאנשי מקצוע יציעו לכם כדי להתחבר לגוגל אנליטיקס הן לכם נוחות וטובות. אם הציעו לכם דרך אחת, הסתבכתם ומישהו הציע לכם דרך אחרת – אני מציעה לתת לדרך הנוספת צ’אנס.

בסרטון הזה שלי אני מסבירה איך אני מחברת אתר לגוגל אנליטיקס. אם תשימו לב, אני משתמשת בתוסף מסוים (SEOpress) אבל מציינת תוספים אחרים שאפשר לעשות את זה איתם. אם כבר יש לכם תוסף SEO באתר, למשל Yoast (שנקרא גם “יוסט” בעברית) – אל תתקינו SEOpress, אלא תוסף אחר כמו addfunc. כל מה שאני עושה ב-SEOpress אתם תוכלו לעשות ב-addfunc, אליו תגיעו דרך “הגדרות”

חיבור אתר וויקס לגוגל אנליטיקס

וויקס, במקור חברה ישראלית, היא פלטפורמה גדולה לבניית אתרים שיש שמעדיפים לעבוד איתה על פני לעבוד עם וורדפרס.

ההבדל בינה לבין וורדפרס הוא שוויקס היא פלטפורמה בקוד סגור: אי אפשר להלביש עליה תוספים, אבל המערכת מגיעה עם המון פיצ’רים מובְנים ונוחים. הקוד הסגור שמצמצם מאוד את הדרכים השונות בהן אפשר לעשות דברים ואת מנעד התוצאות שאפשר להגיע אליהן. מצד שני, זה גם מצמצם את היכולת שלכם להסתבך. פרדוקס הבחירה קלאסי.

חיבור אתר שופיפיי לגוגל אנליטיקס

שופיפיי היא פלטפורמה פופולרית לבניית חנויות וגם היא מאפשרת התקנת תוספים. המדריך הזה נראה לי טוב, אם כי אני לא מכירה את לירן בעצמי:

חיבור אתר דרופל לגוגל אנליטיקס

דרופל היא עוד פלטפורמה פופולרית לבניית אתרים, אם כי פחות מוורדפרס ומוויקס.

חיבור אתר וובפלואו לגוגל אנליטיקס

Webflow היא פלטפורמה שצוברת פופולריות. אישית מעולם לא עבדתי איתה, אבל שמעתי עליה דברים טובים ויש לי קולגה שאני מעריכה מאוד שזאת הפלטפורמה המועדפת עליה. אם יש לכם אתר וובפלואו, ככה אפשר לחבר אותו לגוגל אנליטיקס:

דברים שכדאי לדעת על SEO, תוכן ואתרים

לעדכונים על מאמרים חדשים

קבלו טיפים ומאמרים לקידום האתר שלכם. אני מקפידה לשלוח מיילים בתדירות שאני הייתי רוצה לקבל: קצר, ורק כשיש לי משהו חשוב להגיד.

אפשר לדבר גם פה

עצמאים חדשים?

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

ליאור שפירא בלוג

קורס ניהול עוסק לעצמאים מתחילים

מה צריך כדי לפתוח עוסק; הדרכים החוקיות לשלם פחות מס; תמחור כמו מקצוענים; למקסם את רואה החשבון; ועוד