אחד הדברים החשובים האתר שקל לבצע כדי לקדם אותו הוא בניית קישורים. כבר ראיתי אתרים שהשקיעו המון בהשגת קישורים לאתר שלהם ובאסטרטגיית קישורים – והוספת קישורים פנימיים נזנחה לגמרי.
קישורים פנימיים הם קישורים לכל דבר, ושימוש בהם יכול לקדם עמודים וגם להשאיר אנשים יותר זמן אצלכם באתר. יש לי מאמר שלם על קישורים פנימיים למענוניינים בהרחבה.
יש אתרים עם פוסטים קצרים, של 400 מילה. באתרים כאלה הפוסטים נועדו בעיקר כדי לקדם עמוד קטגוריה או מוצר, והם לא באמת שווים קריאה בפני עצמם. אבל באתרי תוכן רציניים יותר, למשל בלוגים כמו זה, או כמו מאניטיים, האתר הכלכלי שלי, זה כבר סיפור אחר. באתרים כאלה אנחנו רוצים לא רק שאנשים ימצאו את התוכן שלנו, אלא גם שיקראו אותו.
הבעיה העיקרית היא שלכי תזכרי את כל הפוסטים שכתבת, או לכי תכירי את כל הפוסטים באתרים של לקוחות שלך. זה נכון אם יש לכם אתר עם הרבה תוכן. בשביל זה נוצר לינק וויספר.
לינק וויספר הוא תוסף Fרימיום: יש לו גרסה חינמית וגרסה בתשלום.
תחילת העבודה
שני טיפים לתחילת העבודה עם Link Whisper:
settings ואז נבחר בעברית.
1. קישורים יוצאים בטאב חדש
נהוג שקישורים יוצאים ייפתחו בטאב חדש. אם כבר הבאתם טראפיק לאתר שלכם, אל תוציאו אותו החוצה כל כך מהר.
מעל האפשרות הזאת אפשר להגדיר שגם קישורים פנימיים יפתחו בטאב חדש. לצערי זה מבלבל את גוגל אנליטיקס, אבל זה בהחלט יותר נוח לקורא האנושי. לשיקולכם.
2. הגדרת שפה
ברירת המחדל של Link Whisper היא אנגלית. זה לא שלא יוצעו לכם קישורים אם לא תגידרו שהאתר בשפה אחרת (אני אומרת את זה כי ניסיתי). אבל הקישורים שיוצעו לכם יהיו גם ממילים כלליות יותר, למשל "אבל", "היא", "הוא", אגב" ועוד.
אתם יכולים להוסיף ולהוריד את המילים ברשימה.
לכן, שימו לב שאתם מגדירים את השפה כעברית.
דוח קישורים פנימיים
בגרסה החינמית של התוסף, הדוח היחיד שמוצג הוא דוח הקישורים הפנימיים. בדוח הקישורים בכל שורה מוצג פוסט או עמוד באתר, ובעמודות מוצגים כמה קישורים יש בכל מאמר כזה.
יש בו שלושה סוגי קישורים. אני מציינת גם את השם גם באנגלית – כי נכון לעכשיו, ככה זה מופיע בתוסף. על הדרך, רוב החומר המקצועי על SEO כתוב באנגלית, וגם כי לא בכל התוספים השמות האלו מתורגמים.
שלושה סוגי קישורים פנימיים בדוחות של Link Whisper
Outbound external links: קישורים שיוצאים מהמאמר הזה לאתרים חיצוניים.
Outbound internal links: קישורים שיוצאים מהמאמר הזה מאמרים אחרים באתר
Inbound internal links: קישורים שנכנסים ממאמרים אחרים באתר למאמר הזה. עמוד שאין אליו קישור מאף עמוד אחר נקרא "עמוד יתום".
לחיצה על החץ הקטן שליד כל מספר – מציג את הקישורים. ב-Outbound external links זה אף פעם לא עובד לי.
אפשר לסדר את המאמרים לפי סדר עולה או יורד בכל אחד מסוגי הקישורים.
סטטיסטיקות קישורים
אחרי התקנת התוסף, תתווסף לכם שורת Link Stats לפוסטים ולעמודים.
החץ למטה זה inbound internal
הריבוע של פתיחה בחלון חדש זה outbound internal
העיגול זה Outbound external.
אתם לא צריכים לזכור את זה, ריחוף על כל צורה יזכיר לכם מה הוא.
אגב, שתי העמודות הסמוכות שייכות לתוסף יוסט, והן גם מציינות כמה קישורים פנימיים נכנסים ויוצאים יש בכל מאמר. אז כן, יש פה מידע כפול.
דוחות נוספים ב-Link Whisper פרימיום
בלינק וויספר פרימיום יש עוד דוחות. כמה קישורים פנימיים לעומת חיצוניים אני מוציאה מהאתר שלי, לאילו דומיינים, סטטוס קישורים פנימיים ועוד. אני אמנם מאוד אוהבת נתונים ועבודת SEO מוטת נתונים, אבל דוגרי – הם לא חשובים כמו דוח הקישורים שמופיע בגרסה החינמית.
הוצאת קישורים פנימיים ממאמר
בלינק וויספר אפשר להוציא שני סוגי קישורים פנימיים: ממאמרים אחרים למאמר נבחר (Inbound internal links) וקישורים ממאמר נבחר – למאמרים אחרים.
בדוח הקישורים, כשלוחצים על החץ הקטן שליד המספר ב-Inbound internal links, אפשר להוסיף קישורים למאמר ממאמרים אחרים בהתאם להמלצות התוסף.
הוצאת קישורים פנימיים למאמרים אחרים
את זה אפשר לראות בעריכת הפוסט, מתחת ל-SEO. ביטויים לקשר מהם (טקסט עוגן) ומאמרים לקשר מטקסט העוגן הזה.
בגרסה החינמית
בגרסה החינמית מציעים רק להעתיק את הקישור של הפוסט המוצע ואז להדביק ידנית בגוף הפוסט.
בגרסת הפרימיום
בגרסת הפרימיום אפשר לבחור בצ'קבוקס את הקישורים שיופיעו, במקום לשלוח אותנו להכניס את הקישורים ידנית. אפשר גם לערוך את המשפט ולהאריך או לקצר את טקסט העוגן.
חסרונות
התוסף לא מושלם, אבל הוא התוסף הכי טוב שיש לזה כרגע. הוא מתחרה כרגע ביוסט פרימיום, שמציע 5 קישורים פנימיים. בלינק וויספר אין מגבלה, ולא בטוח שטוב שככה.
הוא מפספס קישורים
חוץ מזה, לצערי התוסף מפספס לא מעט קישורים. יכולים להיות מאמרים שהוצאתי אליהם קישור פנימי – אבל בדוח יצויין שיש אפס קישורים פנימיים. במצב הזה, לינק וויספר יכול גם להציע לי להוציא קישור ממאמר שכבר הוצאתי ממנו קישור.
למשל אל מהמאמר "איך נולדו בלק פריידי ויום הרווקים הסיני ואיך הם הגיעו לישראל" – בהחלט הוצאתי קישורים פנימיים. למרות זאת, תחת Inbound internal links הוא לא מזהה קישורים, אלא שם 0.
כשאני לוחצת על Add מוצע לי מאמר אחד לקשר ממנו: "איך להצליח לחסוך כסף למרות המבצעים".
הבעיה: מהמאמר הזה כבר הוצאתי קישור למאמר על יום הרווקים הסיני! אפילו נכנסתי לקישור כדי לבדוק.
לצערי, אין דרך ידנית לסמן לתוסף על קישורים פנימיים שהוא פספס. זה יכול היה לעזור.
יש הצעות לא רלוונטיות
אני לא בטוחה איך האלגוריתם של התוסף עובד. כנראה לפי מילות מפתח שהוא מאתר, וכנראה שהוא נעזר גם בביטוי מפתח למיקוד. הוא כנראה עובד על סטרינגים (כלומר רצפי תווים מדוייקים. למשל "אמא" לעומת "אימא" או "יום הולדת" לעומת "ביום הולדת"). בעברית זאת בעיה, כי הטיות, יידוע, שייכות, חיבור וכו' – משנות את מבנה המילה.
הוא לא מתורגם לעברית
להכיר את הטרמינולוגיה יכול ליצור או לשבור את העבודה שלכם. הרבה בעלי אתרים קוראים רק חומר בעברית ובקושי איתו הם מסתדרים. הרבה מקדמי אתרים לא מרגישים בנוח עם חומר באנגלית. זה שהתוסף לא מתורגם – זה חסרון. החדשות הטובות: כל מי שמדבר עברית יכול להרשם לפרוייקט התרגום של וורדפרס ולהתנדב לתרגם את התוסף. אפשר לעשות את זה כאן. אני חלק מזה.
לסיכום
התוסף הזה הוא ממש לא תוסף חובה. אם אתם כותבים בעצמכם את התוכן של האתר ובסך הכל די שולטים בתוכן שלו – אתם לא צריכים את התוסף הזה.
אם אתם מנהלים אתר גדול ואתם לא שולטים בכל התוכן שלו – Link Whisper הוא הכלי הכי טוב להוספת קישורים פנימיים שאני מכירה כרגע. וקישורים פנימיים הם דבר חשוב מכדי שתוכלו להרשות לעצמכם לוותר עליו. עם מעט עבודה, אתם יכולים להשיג תוצאות מעולות.
הגרסה החינמית שלו מצריכה עבודה ידנית וקצת מסורבלת (ולכן אמורה לעודד אתכם לעבור לפרימיום), אבל לגמרי משהו שאפשר להתגבר עליו. גרסת הפרימיום, מבחינת תמורה לכסף, למרות שהמחיר שלו כשהוא לא במבצע – קרוב מדי לזה של יוסט פרימיום. אבל זה תוסף לא רע בכלל. להורדת לינק וויספר פרימיום