למה ואיך לתקן הפניות 301 בתוך האתר

שינוי הפניה 301 והפניה ישירות לעמוד הרלוונטי היא פעולת אופטימיזציה לאתר שהופכת את הקישורים הפנימיים לטובים יותר. מה זה אומר ואיך עושים את זה?

תוכן עניינים

שינוי הפניה 301 והפניה ישירות לעמוד הרלוונטי היא פעולת אופטימיזציה לאתר. היא הופכת את הקישורים הפנימיים לטובים יותר. שניה לפני שאנחנו מדברים על איך לתקן הפניות 301 בתוך האתר ושיחזירו קוד 200 (כלומר שההפניה תהיה תקינה), אני רוצה לתת כמה מילות תאוריה לטובת האנשים שלא מבינים למה זה חשוב. אם אתם לא מתעניינים בתאוריה ורוצים רק להבין איך לתקן את זה- תקפצו לדוח 301.

עיקר הסיפור הוא למצוא את הקישורים האלו בתוך האתר. התיקון עצמו מאוד פשוט: מחליפים את הקישור הקיים (שממנו יש הפניה 301) בקישור החדש.

אם רק יודעים שיש הפניה 301 אבל לא יודעים לאן הקישור מביא בסוף ומה הכתובת הנכונה, אפשר לפתוח את הקישור הדפדפן והוא יוביל מיד לכתובת הנכונה.

קישור עם הפניה 301
כשלוחצים על הקישור, הדפדפן מעביר אותנו לעמוד הנכון. ההעברה הזאת היא הפניה 301

רקע: קישורים פנימיים והפניה 301

קישורים פנימיים

קישורים פנימיים הם משהו בין האנדרדוג לנשק הסודי של עולם הקישורים. אלו קישורים שבמאמץ נמוך מצידכם יכולים להקפיץ אתכם בתוצאות החיפוש. למעוניינים בהרחבה, יש לי מאמר שלם על קישורים פנימיים.

קישורים – פנימיים וחיצוניים – עובדים לפי “ג’וס”. “ג’וס” (Juice, מיץ) הוא קצת כמו “מאנה” (mana) במשחקי מחשב: כוח קסם שנצבר, ואפשר להעביר. אני לא אכנס לזה בהמון הרחבה, אבל כשאנחנו מפנים בתוך האתר, נרצה שמקסימום ג’וס יעבור.

כשהקישור צריך לעבור דרך הפניה 301 במקום להגיע ישירות לעמוד הסופי – חלק מהג’וס אובד, וחבל שכך.

מה זה הפניה 301

כדי שמקסימום מהג’וס יעבור מעמוד לעמוד ושום דבר לא ילך לאיבוד בדרך, כלי מעקב ובקרה (audit בשפה המקצועית) כמו סקרימינג פרוג או ahrefs יתנו לכם נתונים על הפניות 301 בתוך האתר.

הפניה 301 היא ה”עקוב אחרי” של האינטרנט. אם בעל האתר יגדיר את זה, כל מי שיקליד כתובת מסויימת – יופנה לעמוד אחר.

מתי נשתמש בהפניות 301

בהפניה 301 נשתמש כשכתובת העמוד תשתנה. נפנה מהכתובת הישנה לכתובת החדשה. מצבים אפשריים לשינוי כתובת ה-URL הם למשל:

  • אם אנחנו משנים את הקישור הישיר מאנגלית לעברית
  • אם אנחנו מכניסים את העמוד תחת עמוד אב או עמוד קטגוריה
  • בהפניות מ-http ל-https

אבל הפתרון הזה, לבצע הפניה 301, הוא פתרון בדיעבד ולא לכתחילה. הוא נועד למנוע מהגולש להגיע לעמוד 404 (“העמוד המבוקש לא נמצא”).

סיכום ביניים – למה לתקן קישורים פנימיים עם הפניות 301?

חלק מהעבודה השוטפת של SEO היא לדאוג לקישוריות פנימית בתוך האתר. לא רק שיהיו קישורים פנימיים, אלא גם שהקישורים הפנימיים הקיימים – הם האופטימליים. הכי טובים שאפשר שיהיו. זאת פעולה מאוד פשוטה לביצוע שיש לה השפעה חיובית גדולה על הקידום.

ברגע שיש הפניות 301 בתוך האתר, הקישור פחות אפקטיבי ופחות ג’וס עובר.

לא חייבים לטפל ב-301 על ההתחלה. יש דברים יותר דחופים באופטימיזציה של אתר חדש, למשל מטא דסקריפשנים, טקסטים אלטרנטיביים לתמונות, מבנה כותרות, הוספת תכנים. אבל זאת “אופטימיזציה על הרצפה”: קל ומזמין להתעסק בזה וכאיור – יש לה הרבה אימפקט.

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

איפה נמצא דוח הפניות 301

כמות הדמעות והחרדות שלי כמקדמת מתחילה ירדו דרמטית אחרי שהבנתי שאי אפשר לצפות ממני לתקן שגיאה שאני לא יודעת איפה היא נמצאת. זה נכון בעיקר להתנהלות מול לקוחות ולטענות שלהם כלפי אנשי הדיגיטל שלהם או לציפייה שיתקנו דברים, אבל היה לי חשוב להגיד את זה גם לכם, בין אם אתם לקוחות או מקדמים.

אני אומרת את זה כי כדי לתקן את ההפניה, צריך קודם לראות איפה עמודי השגיאה. יש שני כלים שאני משתמשת בהם לאיתור הפניות 301. לא צריך את שניהם, אפשר לבחור אחד:

סקרימינג פרוג

סקרימינג פרוג הוא כלי שאני מאוד אוהבת. אפשר לייצא דוח הפניות 301 אחרי שסורקים את האתר, דרך Bulk Export->Response Codes -> Redirections (3XX) Inlinks

בדוח תראו אם מדובר בהיפרלינק (טקסט), קישור שהוא תמונה או משהו אחר. איפה השגיאה נמצטת (source) ומה העמוד שאת ההפניה שלו צריך לתקן.

ahrefs

ב-ahrefs, גם בגרסה החינמית, בתוך Site Audit-<All issues אפשר לקבל דוחות על הפניות.

כשנכנסים לאחד הדוחות האלו, אפשר לראות את פירוט העמודים. זה למשל הפירוט

על השגיאה HTTPS page has internal links to HTTP

לתקן הפניה 301 מ-http ל-https

אני מתחילה מההדגמה הזאת כי את העקרונות האלה אפשר להחיל על כל תיקוני ההפניה, וכי התחלתי לכתוב את המאמר הזה כשאני בשוונג של תיקונים מהסוג הזה, אז כבר היו לי הסברים וצילומי מסך.

כמה שלתקן הפניות 301 זה אופטימיזציה על הרצפה, לתקן הפניות לעמודי http בתוך האתר זה כל כך על הרצפה שזה מקסים. אלו הפירות שתלויים כל כך נמוך ושולחים בכם מבטי “תאכלו אותי” מקסימים. זה לא מאוד חשוב, אבל זה כן תורם לבריאות האתר ולכן לקידום שלו – ואלו ההפניות שהכי קל לאתר ולתקן.

חיפוש לפי טקסט עוגן

“טקסט עוגן” או Anchor Text, הוא הטקסט שממנו יוצא קישור. לא לבלבל עם קישור עוגן, שזה קישור פנימי בתוך העמוד. בהרבה מהכלים, כשתוציאו דוח, אתם תראו מה טקסט העוגן שבו נמצא הקישור שבו נמצאת הפניה 301 (כלומר הקישור שממשיך להתגלגל).

במצב הזה, אפשר לערוך את העמוד, לדעת בדיוק לאיזו מילה אתם צריכים ללכת – ולהוסיף s אחרי ה-http.

חיפוש בעורך הקלאסי של וורדפרס

בבחירה בין העורך הקלאסי של וורדפרס לגוטנברג – אני מעדיפה את גוטנברג. אבל כמה שנים אחרי שגוטנברג הושק, סוף סוף מצאתי יתרון אחד ויחיד לעורך הקלאסי על פני גוטנברג! והוא שאפשר לראות את כל המאמר ב-html ולשנות ישירות אותו.

יצא לי לעבוד על אתר שבכל מאמר היו 3-8 קישורים פנימיים. ב-82 מהמאמרים שבו, היה לפחות קישור פנימי אחד עם http ולעבור קישור-קישור ולזהות מה הקישור הסורר – לוקח מלא זמן. למזלי התכנים באתר היו כתובים עם העורך הקלאסי.

  1. נלך ללשונית עורך טקסט. בדרך כלל אנחנו עובדים על הלשונית השניה, ויזואלי, וכדאי להכיר את עורך הטקסט שמציג לנו את קוד ה-HTML של העמוד.
  2. נפתח את שורת החיפוש בדפדפן עם ctrl+f ונחפש http: . הנקודתיים אחרי http חשובות, כי בלעדיהן נמצא את כל ה-https.
  3. נחפש את כל המופעים של http ונוסיף להם s כמו ילדים טובים.

חיפוש בקוד המקור

אם האתר שלכם כתוב בגוטנברג או שאתם משתמשים במערכת שלא מאפשרת הצגה של הקוד, אפשר לחפש את הקישור בקוד המקור של העמוד ואז לגשת לערוך אותו.

את קוד המקור של העמוד (נפתח דרך F12 או מקש ימני על טקסט כלשהו ואז Inspect.

אפשר לחפש בקוד כל דבר באמצעות ctrl+f.

לתקן הפניה 301 בתוך האתר

גם פה השיטות הן אותן שיטות:

  • או חיפוש לפי טקסט עוגן.
  • או הסתכלות בעורך הטקסט (להבדיל מהעורך הויזואלי), רק שפה צריך לחפש לפי עמוד היעד (בדוחות זה נקרא Destination) ולא לפי http:.
  • או חיפוש בקוד המקור

התיקון הוא מאוד פשוט. במקום הקישור הישן והשגוי – מדביקים את הקישור הנכון.

דברים שכדאי לדעת על SEO, תוכן ואתרים

לעדכונים על מאמרים חדשים

קבלו טיפים ומאמרים לקידום האתר שלכם. אני מקפידה לשלוח מיילים בתדירות שאני הייתי רוצה לקבל: קצר, ורק כשיש לי משהו חשוב להגיד.

אפשר לדבר גם פה

עצמאים חדשים?

רוצים עוד - בחינם?

להורדת הצ’קליסט דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים על האתר שלכם. 18 נקודות שיעזרו לכם להביא יותר טראפיק, לידים והמרות מהאתר ולהגיע לקהלים חדשים וממוקדים. צ’קליסט פרקטי ויעיל ממש כמו המאמר הזה.

ליאור שפירא בלוג

קורס ניהול עוסק לעצמאים מתחילים

מה צריך כדי לפתוח עוסק; הדרכים החוקיות לשלם פחות מס; תמחור כמו מקצוענים; למקסם את רואה החשבון; ועוד